Helt siden oppstarten i 2019 har BraCom hatt fokus på å ansette unge talenter som tidlig får mye ansvar og tillit. Her kan du bli bedre kjent med to av våre dyktige planingeniører og deres reise fra NTNU til BraCom.

Fredrik Haugen Petersen startet som sommerstudent i 2022. Etter en vellykket sommer, jobbet han deltid ved siden av studiene frem til masteroppgaven var levert. Høsten 2023 startet han som planingeniør.

Fredrik jobber på Oslo-kontoret og har noen reisedøgn til Tyskland i løpet av året. Han har utdannelse i Produktutvikling og Produksjon fra NTNU.

Ansatt i BraCom

Hvorfor valgte du å starte karrieren din i BraCom?

– For meg var det viktig at det ikke var for mye monotont arbeid. Inntrykket mitt var at BraCom var annerledes og at man får teste mange ulike type oppgaver for å få bredere erfaring. Det viste seg heldigvis å stemme.

Hvordan var den første perioden i selskapet?

– I starten hadde jeg oppgaver med å assistere prosjektlederne. Jeg fikk tidlig ansvar på reelle prosjekter der min rolle hadde betydning for gjennomføringen. Det var litt skummelt i starten, men jeg vokste veldig på det, mimrer Fredrik.

Hva liker du best med jobben din?

– Det første jeg tenker på er at terskelen for å hjelpe hverandre er så lav. Selv om alle har sine egne hektiske hverdager jobber vi mot et felles mål. Med det tankesettet blir man trygge på hverandre på tvers av avdelinger.

– Jeg syns også det er veldig positivt at man kan jobbe i Tyskland dersom man ønsker det. Det gjør at jeg får utfordret meg selv, samtidig som arbeidshverdagen blir mer spennende.

Møte hos BraCom

Hva med det sosiale miljøet på jobb?

Det er veldig gøy å spille fotball. Vi har et bedriftslag der de som vil og har mulighet kan bli med på kamp. Det er et ungt miljø som gjør at det er mange som har mulighet til å være med på sosiale samlinger utenom arbeidstidene. Jobben er gøy i seg selv, men det sosiale gjør det ti ganger bedre,

Jenny Marie Fristad

Jenny i BraCom

Jenny startet også som planingeniør i BraCom høsten 2023, etter å ha fullført sin mastergrad.

Hun hadde ingen forkunnskaper fra bransjen og hoppet rett inn det med en relativt bratt læringskurve. I likhet med Fredrik tok hun utdannelsen sin på NTNU, og startet hos oss rett etter endt studie.

Hvorfor valgte du å starte karrierene din i BraCom?

– For min del var appellerte det til meg at BraCom er en litt mindre bedrift. Jeg ville jobbe et sted der jeg føler at jeg blir sett og med gode muligheter for å utvikle meg videre.

– Og det at man får være med direkte inn i produksjonen fra start gjorde det interessant. Selv om jeg ikke har tidligere erfaring innen telekom har jeg fått bruk for mye av det jeg lærte på studiet. Måten man jobber på er veldig relevant.

Hvordan var den første perioden i selskapet?

– Allerede etter en uke var jeg allerede i gang med å lage tilbud. Jeg fikk heldigvis god oppfølging underveis, så det var en fin måte for meg å lære raskt på. Jeg hoppet rett inn i viktige oppgaver og fikk være en bidragsyter fra start. Da kjenner man på mestringsfølelse.

Hva liker du best med jobben din?

– Jeg er enig med Fredrik at samarbeidet er godt og at alle hjelper hverandre. Det gjør at selv om man får mye ansvar tidlig, kan man være trygg på å få veiledning når man trenger det.

Hva med det sosiale miljøet på jobb?

– Det var ingen andre som var helt nye da jeg startet, men det var overraskende lett å komme inn i gjengen. Man merker fort at alle har det veldig gøy sammen og det er en avslappet stemning både på jobb og i andre sosiale settinger. Hittil har jeg vært med på alt fra quiz og shuffleboard-turnering, til cageball og padel.

Phone

Ring oss+47 67 80 00 01

Pin

Besøk ossMaridalsveien 323, 0872 Oslo

    Kontakt oss